
Boethiah
​​
Boethia diye de yazılan Boethiah (Daedrik olarak ); hilenin, cinayetin, suikastın ve ihanetin Deadrik Prensi’dir. Boethiah ayrıca Komplonun Prensi, Ulusların Düzenbazı, Gölgelerin Kraliçesi ve Yıkımın Tanrıçası olarak da bilinir.
​
Boethiah rekabet ve savaşı sever. Genelde stoacı bir poz içerisinde; pelerinli, görkemli bir savaÅŸçı olarak tasvir edilir. Genellikle erkek olarak gösterilmesine raÄŸmen Boethiah, cinsiyet ayrımı Daedrik Prensler tarafından önemsenmese de, bir diÅŸi olarak adlandırılır.
Almalexia ile olan iliÅŸkisinden dolayı Dunmerlerce bilinir ve onlar için oldukça önemli bir Daedra’dır. Ayrıca Peygamber Veloth, Boethiah’ın Kara Elflerin tanrı-atası olduÄŸunu söylemiÅŸtir.
Boethiah’ın kendilerini aydınlatması üzerinde Chimer ırkı (veya DeÄŸiÅŸtirilmiÅŸ Halk), Aldmer ile olan tüm baÄŸlarını koparttı ve Daedrik ilkelere dayalı yeni bir ulus kurdu.
DenildiÄŸine göre Boethiah’a ibadet, Boethiah Elf Tanrı Trinimac’ı mahvederek onun bedenine bürünüp, Veloth ve takipçilerini kandırarak kendine ibadet ettirdiÄŸinde baÅŸlamıştır. Bazı hikayeler Boethiah’ın Trinimac’ı yediÄŸini anlatır.
Kara Elflere ait tüm kültürel “geliÅŸmeler”, felsefeden büyüye, büyüden “güvenli” mimariye, Boethiah tarafından atfedilmiÅŸtir. Eski Velothi alegorileri, Boethiah’ın her tür düÅŸmana karşı baÅŸarılı olduÄŸu yerlerde , Chimerler’in mücadele ettiÄŸini söyler.
Tamriel üzerinde karanlık duygular bırakmasına raÄŸmen Boethiah, bazıları tarafından “iyi” Daedralar’dan olduÄŸu kabul edilir.
Boethiah’ın, düÅŸmanı Ebonarm’a karşı Stendarr Tapınağı ile ittifak kurduÄŸu iddia edilir.
Boethiah, Sun Dusk’ın 2. Günü Gaunlet’te çaÄŸrılır.
Boethiah’ın ödüllü kulları Açlık adında bir ırktır. Açlık ırkı, ebediyen incedir ve kemiksi yapıdadır. Ayrıca pençe olarak kullandıkları uzun dilleri, ÅŸeytani görünümleri ve hızlı bir ÅŸekilde rakiplerinin zırh ve silahlarını yok eden esrarengiz yetenekleriyle bilinirler. Tuhaf bir ÅŸekilde, Sheogorath’ın Diyarı’nda yaÅŸarlar.
​
Zincirli Abanoz Zırhı
Zincirli Abanoz Zırhı, Daedrik Prens Boethiah tarafından yapılmış bir Daedrik eserdir. Abanoz gibi simsiyah bir zırh olarak görünür, orta ağırlıktadır. Zırh, giyene ateÅŸ ve büyüye karşı direnç kazandırır: fiziksel darbelerden korur, daha sessiz hareketi saÄŸlar ve yakınındaki düÅŸmanları zehirleyebilir. Bu zırh, Boethiah tarafından kaydedilmiÅŸ tarihten önce yaratılmıştı, ayrıca giyecek kiÅŸiyi ve ne kadar uzun zaman giyeceÄŸine tek başına karar verirdi.
Zincirli Abanoz Zırhı sahip olacağı söylenen Kara Bataklık‘ın Ebedi Åžampiyonu, İmperyalGörüÅŸü sırasında zırhı korumasız bırakmıştı. Barış Mucizesi’nden hemen önce (Batıdaki Çarpıklık veya Miracle of Peace); İliak Koyu’ndan gelen, bilinmeyen bir Yalımlar temsilcisi, güç için Boethiah’ı çağırdı. Prens, masum bir büyücüyü öldürmesi karşılığı ona cevap verdi ve kendisine ibadet edenlerden biri ile Zincirli Abanoz Zırhı’nı gönderdi.
Farazi İhanet adlı kitaba göre bir grup maceracı (Malvasian, Inzoliah, Dolcettus ve Schiavas), Zincirli Abanoz Zırhı Vadiorman‘ın efsanevi Eldengrove’dan koruyorlardı. Sonunda, tek başına hayatta kalmayı baÅŸarabilen Inzoliah, eseri Silvenar Kralı’na satmıştır.
3. ÇaÄŸ 427’de, Archcanon Tholer Saryoni’nin isteÄŸi sonucu Nerevarine (Chimeri diktatörü Indoril Nerevar‘ın reenkarnasyonu), Almalexia’ya can veren doksan dokuz Boethiah severin Molag Bal tarafından yönetildiÄŸi, Assarnibibi Dağı’na uzun bir yolculuÄŸa yollandı. Yolculuk tamamlandıktan sonra Nerevarine Zincirli Abanoz Zırhı aldı ve onu Tholer Saryoni’ye getirdi. Archcanon bunu kabul etmeyerek, zırhı kullanmanın Nerevarine’in hakkı olduÄŸunu söyledi.
Nerevarine daha sonra zırhı, onu Mournhold Müzesi’nde sergileyecek olan Torasa Aram’a sattı. 4. ÇaÄŸ 201’de Boethiah, Son EjderdoÄŸan‘a bir grup eÅŸkıyayı ve Prens’in bir önceki kahramanı öldürme görevini verdi. Böylece EjderdoÄŸan, zırhı eski ÅŸampiyonun cesedinden aldı.
Fearstruck
Fearstruck, Daedrik Prens Boethiah tarafından yapılmış bir Daedrik eserdir. Bir kalkan ÅŸeklini almıştır. Tamriel’de kendi ordusunu, Akaviri köle tüccarlarına karşı savunmasıyla ünlenen kahraman Lyrisius’a aittir. Lysrisius ve ordusu bozguna uÄŸradıktan sonra, bir ejderin ateÅŸli nefesiyle karşılaÅŸmışlardır ve kalkan, İlk ÇaÄŸ’da tamamen yok edilmiÅŸtir. Bu efsane dışında baÅŸka hiç kalkan yapılmamıştır.
Altınnişan
AltınniÅŸan, altın bir katana ÅŸeklini almış bir Daedrik eserdir. Kuzeydeki ejderhalar tarafından yapılmıştır. Hırsız efsanelerine göre bu, ejderhaları korumaya yeminli bir ÅŸövalyeye verilmiÅŸti. Katana, Daedrik Prens Boethiah’ın gücüne sahiptir ve vurulduÄŸu yeri yakar. Kılıcın, dayanıklılığı ve gücü arttıran EltonniÅŸan formunda daha güçlü olduÄŸu söylenir.
3Ç 427’de Nerevarine, Vvardenfell bölgesindeki Bitter Coast’ın bir köyü olan Hla Oad’ın batısında, dalgaların altında, Boethiah için yapılmış batık bir türbe keÅŸfetti. Daedra türbe kalıntılarının bu haline bozulmuÅŸtu ve AltınniÅŸan karşılığında Nerevarine’e yeni bir türbe dikmesini emretti. Nerevarine, Gnaar Mok’un kuzeybatısında bir bölge olan Khartag Point’te türbeyi oluÅŸturması için bir Ork heykeltıraÅŸa yatırım yaptı. Heykel tamamlandığında Boethiah, Nerevarine’i AltınniÅŸan ile ödüllendirdi. Kılıcın daha sonra EltonniÅŸan’a dönüÅŸtüÄŸü söylenir.
3Ç 433’te, Cyrodiil Åžampiyonu Attribution’s Share’i (Boethiah’ın Diyarı) ziyaret etti ve Boethiah’ın On Kan Turnuvası’nda yer aldı. Daedra’nın seçtiÄŸi dokuz ölümlü mücadeleyi yendikten sonra, Boethiah onu SeçilmiÅŸ Kahraman’ı ilan etti ve AltınniÅŸan ile ödüllendirdi.
4Ç 175’te kılıç, Aldmeri Dominion’a karşı yapılan Kırmızı Yüzük Savaşı’nda, İmperyal Hükümeti tarafından onaylanmamasına raÄŸmen, İmparator Titus Mede II tarafından kullanılmıştır.